Svet 4.11.2019 5:00

Na Dunaju začetek Slovenskega tedna literature

Dunaj, 4. novembra - Na Dunaju se v okviru leta sosedskega dialoga Slovenija-Avstrija začenja Slovenski teden literature, ki ga bosta nocoj uvedla razstava Slovenska ilustracija 1976-2019 in koncert Svet je kakor ringaraja, ki temelji na pesmih Anje Štefan. Čez teden se bodo predstavili literati Drago Jančar, Aleš Šteger, Mojca Kumerdej, Mirt Komel in Žiga X Gombač.

Avstrija, Dunaj. Avstrijska prestolnica Dunaj, katedrala sv. Štefana. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Avstrija, Dunaj.
Avstrijska prestolnica Dunaj, katedrala sv. Štefana.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Nocojšnjemu odprtju razstave v Osrednji knjižnici na Dunaju, kjer bodo predstavljena nekatera dela pomembnejših slovenskih ilustratorjev založbe Mladinska knjiga, in koncertu po zasnovi Boštjana Gombača, ki ga spremljajo Andraž Mazi (kitara, banjo), Blaž Celarec (bobni), Jošt Drašler (bas), Severa Gjurin (petje) in Metod Banko (petje), bodo čez teden sledili literarni dogodki.

Najbolj pestro bo četrtkovo dogajanje na Dunajskem knjižnem sejmu, kjer bo med drugim Drago Jančar predstavil svoj s kresnikom nagrajeni roman In ljubezen tudi, Aleš Šteger svoj umetniški projekt Na kraju zapisano, Mojca Kumerdej pa z malo Prešernovo nagrado ovenčan roman Kronosova žetev. V petek bo o svoji knjigi Pianistov dotik spregovoril še pisatelj in filozof mirt Komel.

V torek in sredo bo pod vodstvom Žige X Gombača in Davida Kranjčana na voljo otroška delavnica, so sporočili iz slovenskega veleposlaništva v Avstriji, ki dogodke organizira v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS in Slovenskim kulturno-informacijskim centrom Skica na Dunaju.