Slovenija 28.11.2019 10:13

V Cvetličarni koncert Abba tribute skupine iz Velike Britanije

Ljubljana, 28. novembra - V ljubljanski Cvetličarni bo danes zvečer koncert zasedbe Abba revival - The Show iz Velike Britanije, ki po navedbah organizatorjev velja za najboljšo angleško Abba tribute skupino. S koncertom se bodo spomnili 45. obletnice zmage Abbe na Evroviziji s pesmijo Waterloo in 40. obletnice izida plošče Voulez-Vous.

Na koncertu skupine, ki slovi po ohranjanju izvirne scenografije ter spektakularnih in avtentično oblikovanih kostumih, bo mogoče prisluhniti uspešnicam Abbe, kot so Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, waterloo, Take A Chance On Me, Gimme! Gimme! Gimme!, Chiquitita, Fernando, Thank You For The Music in I Have A Dream.

Zasedba je petkrat prejela nagrado National Tribute Awards za najboljšo Abba tribute skupino v konkurenci številnih tovrstnih skupin, ki jo podeljuje Agents Association of Great Britain.

Člani tribute skupine so med drugim nastopili ob malteškem dnevu samostojnosti, na dveh največjih evropskih in britanskih tribute festivalih - Act for Glastonbudget in Tribfest ter na slovitem festivalu Mathew street v Liverpoolu. Večkrat so se predstavili tudi na nacionalni britanski televiziji BBC.

Znamenita Abba, ki je nastala leta 1972, velja za najuspešnejšo švedsko pop skupino. Na svetovnih glasbenih lestvicah se je pojavljala med letoma 1974 in 1982 oziroma vse od zmage na Pesmi Evrovizije pa do razpada. Prodali so skoraj 400 milijonov plošč, kar jih uvršča v sam vrh uspešnih zasedb, takoj za skupino The Beatles.