Slovenija 3.12.2019 14:31

Bandi na Winter Days of Metal poskrbeli za več obiskovalcev in dobro vzdušje

Bohinjska Bistrica, 3. decembra - Konec novembra je v Bohinju potekala četrta edicija zimske verzije Metaldays - Winterdays Of Metal, na sicer nekoliko manjšem prizorišču, kot smo ga vajeni iz poletnega Tolmina. Obiskovalcev je bilo letos občutno več kot prejšnje leto, čemur se gre najverjetneje zahvaliti obilici bandov, ki so se letos zvrstili na festivalu.

Prvi dan so občinstvo ogreli švicarski trio Matterhorn, nadaljevali pa poljski temačni ekstremneži Blaze of Perdition. Dvorana se je dodobra napolnila pred nastopom švicarske skupine Bölzer, vzdušje za njimi so ohranjali norveški Dodsheimgard, večer pa je zaključila kanadska speed metal zasedba Exciter, ki je po besedah nekaterih obiskovalcev izvedla najboljši nastop v zadnjih 30 letih.

V petek je bil dan obarvan v črni metal, pred začetkom koncertov pa je potekal dogodek spoznaj in pozdravi s pevcem italijanskega banda Fleshgod Apocalypse, ki je bil usmerjen v pogovor o tem, kako lahko festivali in nastopajoči pripomorejo k zmanjšanju negativnega vpliva na naravo.

Na oder je prvi stopil edini slovenski band na festivalu - Morywa. Člani so predstavili nekaj materiala z njihovega prihajajočega albuma, kar je hitro napolnilo prizorišče. V nadaljevanju so se zvrstili še britanski death metal trio Dyscarnate, prej omenjeni Fleshgod Apocalypse, ameriška deathcore zasedba Whitechapel ter prvi izmed dveh glavnih nastopajočih bandov na festivalu - kanadski death metalci Kataklysm. Večer so pred polno dvorano zaključili norveški black metalci Kampfar.

Zadnji dan festivala so za ogrevanje poskrbeli avstralski metal band Copia, finski metalci Stam1na ter presenečenje iz ZDA - Okilly Dokilly, ki so s svojim nastopom dodobra nasmejali in "podžgali" obiskovalce. Za njimi so dobro vzdušje nadaljevali ameriška death metal skupina The Black Dahlia Murder ter drugi glavni nastopajoči band na festivalu - finski progresivni metal band Insomniun. Festival je zaključil ameriški trash metal band M.O.D..

Festival je potekal brez zapletov, za kar se gre zahvaliti predvsem dobri splošni in tehnični organizaciji. Naslednji bo potekal od 26. do 28. novembra 2020.