Slovenija 7.12.2019 7:00

Na sejem Maš čas? po avtorski rokovnik ali koledar z zgodbo

Ljubljana, 7. decembra - V kreativnem centru Poligon na Tobačna ulica 5 bo danes od 10. do 18. ure potekal 2. sejem avtorskih koledarjev, poimenovan Maš čas? Kot lani se bodo na sejmu z najrazličnejšo produkcijo koledarjev in rokovnikov, v katere so vpete bolj ali manj nenavadne zgodbe, predstavili slovenski oblikovalci in ilustratorji.

"Po uspešnem lanskem prvem sejmu avtorskih koledarjev smo se odločili, da ga letos ponovimo. Še vedno je poslanstvo sejma enako - predstaviti kakovostno avtorsko produkcijo in obenem umetnikom zagotoviti učinkovit prodajni kanal in promocijo, saj so koledarji izrazito sezonski izdelek," je izpostavila Eva Matjaž, soorganizatorka sejma in soustanoviteljica Poligona. Kot zanimivost je dodala, da so na lanski prvi sejemski izdaji ljudje največ kupovali najbolj nenavadne koledarje, tako po motivih kot po funkcionalnostih.

Na sejmu bodo na voljo koledarji in rokovniki številnih slovenskih oblikovalcev in ilustratorjev. Med drugim avtorske izdelke, ki bodo kupce spremljali skozi leto 2020, podpisujejo Alja Horvat, Ana Baraga in Tjaša Marin, Anja Cvetrežnik, Domen Ermenc, Luka Mancini, Uri Kuri in Marko Drpič. Nekaj izdelkov je pod mentorstvom umetnice Petre Varl oblikovala tudi skupina upokojencev iz Centra aktivnosti Fužine, so zapisali organizatorji.

Letošnji sejem je za ekipo Poligona simboličen tudi zato, ker mora kreativni center s koncem leta na Tobačni zapreti svoja vrata. "Kje bo Poligon v 2020, na žalost še ne vemo, vendar pa verjamemo, da bomo tako kot doslej tudi v 2020 ponovno organizirali sejem koledarjev in še marsikater drug zanimiv dogodek. Čas hiti, z njim pa se dogajajo ljube in neljube spremembe. Zato je najpomembnejše, da kljub vsakodnevni obremenjenosti sebi in drugim podarimo predvsem več kakovostnega časa," je še sporočila Eva Matjaž.

Simbolično bo v duhu negotove prihodnosti Poligona naprodaj tudi koledar hišne oblikovalke kreativnega centra Maruše Račič, poimenovan Poligon 2020.