Svet 15.12.2019 5:00

Risba Annie Lennox na božični voščilnici škotske političarke

Edinburgh, 15. decembra - Risba pevke Annie Lennox, ki opozarja na vpliv globalnega segrevanja, krasi letošnjo božično voščilnico škotske političarke Nicole Sturgeon. Voščilnica prikazuje polarnega medveda na vrhu raztapljajočega se ledenika. Risbo bodo prihodnje leto ponudili na dražbi, izkupiček pa namenili trem dobrodelnim organizacijam.

Velika Britanija, London. Škotska pevka Annie Lennox. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Velika Britanija, London.
Škotska pevka Annie Lennox.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

"Navdušena sem, da imam letos tako lepo in privlačno risbo na svoji božični voščilnici," je po poročanju britanskega BBC povedala političarka. "Annie Lennox je ustvarila fantastično delo, tako da voščilnica deluje praznično, obenem pa krepi izredno pomembno sporočilo, ki je aktualno vse leto."

Po njenih besedah se je treba še naprej odgovorno soočati z reševanjem svetovne podnebne krize. "Ni prepozno, da bi obrnili tok, a za to bodo potrebne kolektivne spremembe," je dodala Nicole Sturgeon.

Kot je povedala Annie Lennox, ki je najbolj prepoznavna kot članica pop dua Eurythmics, je izredno vesela in počaščena, da jo je škotska predsednica vlade povabila k oblikovanju božične voščilnice: "Podnebne razmere so najbolj daljnosežno vprašanje za obstoj našega planeta, zato sem želela uporabiti podobo nasedlega polarnega medveda, ki lovi ravnotežje nad raztapljajočim se ledenikom." Čeprav risba po njenem mnenju deluje kot klasična ilustracija za otroško knjigo, hkrati prikazuje dogajanje v resničnem svetu.