Svet 19.12.2019 6:00

George R.R. Martin v Santa Feju odprl knjigarno

Santa Fe, 19. decembra - Pisatelj George R.R. Martin je v Santa Feju odprl knjigarno Beastly Books. Avtor fantazijskih romanov Pesem ledu in ognja jo je odprl zraven kina Jean Cocteau, ki ga je pridobil leta 2013. Poimenoval jo je v čast najbolj znanega Cocteaujevega filma Lepotica in zver, pa tudi po TV seriji z istim imenom, pri kateri je sodeloval v 80. letih.

Kot je povedal po poročanju britanskega The Guardian, se je z ekipo odločil odpreti knjigarno po tem, ko je v kinu gostil pogovore in podpisovanja številnih "nagrajenih piscev uspešnic".

"Vsi so podpisali zaloge za nas. Edina težava je bila, da je bilo preddverje v Jean Cocteauju premajhno za nas, da bi prikazali vse te čudovite knjige z avtogrami. S tem v mislih... smo odprli lastno knjigarno zraven kina," je pisatelj zapisal na svojem blogu.

V knjigarni bo prostor tudi za podpisane izvode njegovih knjig. Za zdaj pa po poročanju The Guardiana še ne prodaja Zimskih vetrov (The Winds of Winter), šestega romana iz njegove fantazijske serije Pesem ledu in ognja, po kateri je televizija HBO zasnovala Igro prestolov. Po njegovih besedah bo knjiga končana do prihodnjega poletja, ko bo obiskal Novo Zelandijo zaradi konvencije Worldcon, namenjene ljubiteljem stripov in znanstvene fantastike.

George R.R. Martin ni edini avtor, ki ima v lasti svojo knjigarno. Ann Patchett jo je leta 2011 odprla v Nashvilleu v Tennesseeju, Judy Blume je manjšo, neprofitno knjigarno odprla leta 2016 v Key Westu na Floridi, Louise Erdrich pa ima svojo knjigarno Birchbark Books v Minneapolisu.