Slovenija 28.12.2019 10:00

V Bovcu se začenja 13. Bovec Outdoor Film Festival

Bovec, 28. decembra - V Bovcu se bo danes popoldan začel 13. Bovec Outdoor Film Festival (Boff). Na festivalu filmov o športu in naravi bodo v treh večerih prikazali 32 filmov v dveh tekmovalnih kategorijah. Vse projekcije filmov, med katerimi bodo letos predvsem krajši, bodo v Kulturnem domu v Bovcu.

Bovec. Ulice Bovca. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Bovec.
Ulice Bovca.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Projekcije se vsak tekmovalni dan začenjajo ob peti uri popoldan, tematski sklopi pa bodo dolgi približno 90 minut.

"Zadovoljen sem, da se festival tako razvija in imamo toliko prijavljenih filmov," je za STA povedal direktor festivala Boff Jan Maček. Povedal je še, da bo letošnji festival poskušal osvetliti nasprotja med trajnostnim in prekomernim turizmom, čemur bo namenjena tudi nedeljska okrogla miza.

Danes bosta na sporedu ženski in naravovarstveni sklop, v nedeljo pa bo ob filmskih projekcijah med drugim na sporedu predavanje Mance Korelc, ki bo predstavila svoj nagrajeni projekt Moja jezera, v katerem s kolesom ali peš obiskuje jezera Slovenije. Sledilo bo predavanje Petra Brajnika in Roka Zalokarja z naslovom Vertikalne avanture od Julijcev do Aljaske.

V ponedeljek bo na sporedu slovenski sklop ob prisotnosti avtorjev. Med filmi na programu bodo Nepali flat Petra Vrčkovnika, Edspedicija Eduarda Žalarja in Nothing less Kristjana Stramiča. Za zaključek festivala sledi še organizatorjev izbor filmov.

Tudi letos bodo obiskovalci ob koncu festivala podelili dve nagradi, in sicer za najboljši domači in tujejezični film.

Poleg filmskih projekcij bodo na programu tudi razna predavanja, izlet v jamo Srnica, otroško varstvo med 18. in 21.30 uro ter zimske delavnice, na stojnici pa bodo obiskovalcem na voljo različne knjige. Organizator Boffa je Športno društvo Drča iz Bovca.

Boff je mednarodni filmski festival, na katerem prikazujejo kakovosten nabor filmov o "outdoor" športih ter naravi in ekologiji.