Svet 9.1.2020 5:30

Izšla stripovska biografija o Bowiejevem življenju

New York, 9. januarja - Pod okriljem založbe Insight Comics je izšla stripovska biografija legendarnega glasbenika in umetnika Davida Bowieja. Besedilo, v katerem je popisana Bowiejeva kariera, od začetkov v anonimnosti do vzpona v sam vrh svetovne glasbe, podpisujeta Michael Allred in Steve Horton, podobe pa je za stripovski album ustvarila Laura Allred.

Velika Britanija, London. Pop legenda David Bowie. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Velika Britanija, London.
Pop legenda David Bowie.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Stripovski album z angleškim naslovom Bowie: Stardust, Rayguns, & Moonage Daydreams je izšel v torek, le nekaj dni pred četrto obletnico njegove smrti. Kot so spomnili pri založbi ob izidu stripa, je bil Bowie za časa življenja sodobna pop-kulturna ikona, ki je s svojo glasbo in pojavo osvajal nove in nove generacije oboževalcev. Po smrti pa se je njegov kult še okrepil.

Bowie je bil izjemen glasbenik, hkrati pa tudi vizualni performer, katerega podoba je vselej mejila na nadrealizem. Tako je posebno mesto v biografiji dobil tudi njegov glam-rock alter ego Ziggy Stardust.

Bowie, ki je sicer živel v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle že številne knjige, posneta je bila tudi vrsta dokumentarcev.