Svet 9.1.2020 10:40

Oskarji drugo leto zapored brez voditelja

Los Angeles, 9. januarja - Podelitev oskarjev naslednji mesec bo tudi letos brez voditelja. Ameriška televizijska mreža ABC upa, da bodo na ta način ponovili uspešno lansko leto, ko so dvig gledanosti pripisali pomanjkanju voditelja. Čeprav ta format v preteklosti ni bil vedno uspešen, so se lani zanj ponovno odločili zaradi odstopa voditelja Kevina Harta.

ZDA, Los Angeles. Filmska nagrada oskar. Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

ZDA, Los Angeles.
Filmska nagrada oskar.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

Predstavnica ABC je francoski tiskovni agenciji AFP potrdila poročanje spletne strani Deadline Hollywood, da na odru oskarjev letos ne bo voditelja.

Predsednica produkcijske hiše ABC Entertainment Karey Burke je na nedavnem televizijskem srečanju blizu Los Angelesa povedala, da so skupaj z Ameriško akademijo filmskih umetnosti in znanosti odločitev sprejeli, da bi ponovili uspeh lanskega leta. Velik pomen bodo dali razvedrilu, glasbenim točkam, komediji in zvezdnikom.

Da bodo oskarji prvič po treh desetletjih brez voditelja, so se lani odločili po tem, ko je Hart odstopil, ker so na dan ponovno prišli njegovi starejši homofobni tviti. Odločitev je bila uspešna, saj se je gledanost v primerjavi z letom prej dvignila.

A format brez voditelja ni bil vedno dobro sprejet. Prejšnji poskus akademije je prinesel enega izmed najbolj neslavnih trenutkov oskarjev: nerodno plesno in glasbeno točko, v kateri sta oder prevzela igralec Rob Lowe in Sneguljčica, poroča AFP.

Oskarje bodo podelili 9. februarja.