Svet 23.1.2020 6:00

Bradley Cooper bo posnel film o skladatelju Leonardu Bernsteinu

Los Angeles, 23. januarja - Ameriški filmski in televizijski igralec Bradley Cooper bo režiral film o ameriškem dirigentu in skladatelju Leonardu Bernsteinu (1918-1990). Pravice za film, ki še nima naslova, si je že zagotovil Netflix. Cooper bo v filmu tudi zaigral, poleg tega je skupaj z Joshem Singerjem avtor scenarija.

Velika Britanija. Igralec Bradley Cooper. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Velika Britanija.
Igralec Bradley Cooper.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Skupaj z Martinom Scorsesejem, Stevenom Spielbergom ter režiserjem filma Jocker Toddom Phillipsom bo Cooper tudi producent filma, pisanje ameriških filmskih revij povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Film bo predstavil več kot 30 let Bernsteinovega razgibanega življenja, osredotočil pa se bo predvsem na njegov zakon z igralko Felicio Montealegre. Po pisanju dpa je ekipa tesno sodelovala z njunimi tremi otroki.

Bernstein je bil v ZDA med najbolj popularnimi dirigenti in skladatelji poznega 20. stoletja. Rodil se je v Lawrenceu v ameriški zvezni državi Massachusetts. Študiral je na univerzi Harvard in v Filadelfiji. Prodor mu je uspel leta 1943 z dirigiranjem orkestru Newyorške filharmonije. Svetovno slavo je dosegel tudi z muzikalom Zgodba z zahodne strani (1957).