Svet 25.1.2020 6:00

My Salinger Year otvoritveni film letošnjega Berlinala

Berlin, 25. januarja - Mednarodni filmski festival v Berlinu bo odprla filmska priredba romana My Salinger Year scenarista in režiserja Philippa Falardeauja. Film, v katerem sta zaigrali Sigourney Weaver in Margaret Qualley, bo 20. februarja v Berlinu doživel svetovno premiero, so sporočili organizatorji Berlinala.

Nemčija, Berlin. Mednarodni filmski festival Berlinale. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Mednarodni filmski festival Berlinale.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

"Zelo se veselimo, da bo 70. Berlinale odprla zgodba o dozorevanju, ki jo s svežega, a nikakor naivnega zornega kota, pripoveduje protagonistka," je besede umetniškega vodje festivala Carla Chatriana povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Zgodba filma pripoveduje o mladi pesnici (Margaret Qualley), ki dela kot asistentka literarne agentke (Sigourney Weaver). Njena naloga je, da odgovarja na pošto oboževalcev ameriškega pisatelja J.D. Salingerja, ki je ponos agencije.

Kot predloga za film je služil roman ameriške pisateljice Joanne Rakoff. Kot je povedal Chatrian, je Falardeau "majhno newyorško literarno sceno 90. let minulega stoletja prikazal ljubeznivo in s humorjem".

Mednarodni filmski festival v Berlinu bo potekal od 20. februarja do 1. marca. Film My Salinger Year bodo prikazali izven tekmovalnega programa, še piše dpa.