Svet 2.2.2020 5:30

Niccolo Ammaniti ustvarja nadaljevanko po svojem romanu Anna

Rim, 2. februarja - Italijanski pisatelj in režiser Niccolo Ammaniti, znan po knjigah Ni me strah, Kakor bog ukazuje, Jaz in ti, režira televizijsko serijo po svojem romanu Anna, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Serija nastaja pod okriljem Sky Original, v vlogi protagonistke Anne pa nastopa nadebudna 13-letna Giulia Dragotto.

V romanu pogumna in trmasta deklica Anna živi v svetu, kjer je zaradi izbruha virusa življenjska doba ljudi zgolj 14 let. Nekega dne se odloči, da se bo podala na pot, da bi našla ugrabljenega mlajšega brata Astorja, ki ga igra 9-letni Alessandro Pecorella.

Anna se znajde med prostranimi polji in v skrivnostnih gozdovih, pa tudi med ruševinami trgovskih centrov in mest in nenazadnje v zeleni oazi, kjer živijo komune ljudi, ki so uspeli ubežati virusu. Deklica si na poti pomaga z zvezkom, ki ji ga je zapustila mati. V njem so zapisana navodila, kaj mora storiti, da ji bo uspelo. A deklica dan za dnem spoznava, da v njenem svetu pravila iz preteklosti ne veljajo več, zato si bo morala izmisliti nova, je povzela Ansa.

Serija, katere delovni naslov je povzet po romanu, je že druga Ammanitijeva televizijska produkcija. Pred tem je prav tako za Sky režiral in s Francesco Manieri tudi podpisal scenarij za uspešno serijo Il Miracolo (Čudež).