Svet 5.2.2020 5:00

Muzikal Hamilton bo prihodnje leto mogoče videti na velikem platnu

New York, 5. februarja - Muzikal Hamilton, ki pripoveduje o ameriškem državniku in enem od ustanovnih očetov ZDA Alexandru Hamiltonu, bo prihodnje leto mogoče videti na velikem platnu. Muzikal, ki je premiero doživel leta 2015, je sicer po pisanju francoske tiskovna agencije AFP postal eden najbolj odmevnih broadwayskih muzikalov vseh časov.

Avtor muzikala Lin-Manuel Miranda, ki v muzikalu tudi igra in je skupaj z Jeffreyjem Sellerjem in Thomasom Kailom producent filma, je povedal, da bo film združil posnetke s predstav v newyorškem Richard Rodgers Theatre, na katerih je nastopila originalna zasedba. Pravice za distribucijo filma so odkupili studii Walt Disney. Premiera je napovedana za 15. oktober 2021.

Kot še piše AFP, je muzikal Hamilton v New Yorku prinesel v blagajno 633 milijonov dolarjev, od premiere avgusta 2015 na Broadwayju ga je videlo 2,5 milijona gledalcev. Od leta 2017 pa je muzikal na sporedu tudi na londonskem West Endu.

Muzikal politično zgodovino združuje z rapom in hip hopom. Leta 2016 je pobral 11 nagrad tony, tudi za najboljši muzikal.