Slovenija 12.2.2020 7:00

Na Ustvarjalni izmenjavi v MAO tudi o trendih v arhitekturnem poklicu

Ljubljana, 12. februarja - V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) se danes pod okriljem evropske platforme Future Architecture začenja dvodnevna Ustvarjalna izmenjava. Letno srečanje za evropsko arhitekturo je tudi priložnost za predstavitev idej in trendov v prihodnjem razvoju arhitekturnega poklica, so zapisali v MAO.

Ljubljana. Muzej za arhitekturo in oblikovanje. Foto: Sara Erjavec Tekavec/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Muzej za arhitekturo in oblikovanje.
Foto: Sara Erjavec Tekavec/STA
Arhiv STA

Spoznavna konferenca (Matchmaking Conference) bo predstavila 25 obetavnih arhitektov, krajinskih arhitektov, kritikov, piscev in kustosov, ki so se s svojimi idejami odzvali na poziv za ideje Future Architecture.

Arhitekturni sejem, ki bo potekal v sklopu dogodka, bo arhitektom in arhitekturnim birojem, ustanovam, organizatorjem, producentom, komunikatorjem, kustosom in drugim strokovnjakom s področja arhitekture zagotovil prostor, kjer bodo lahko predstavili svoje projekte, se povezovali in spoznavali partnerje ter se seznanili z najnovejšim dogajanjem v svetu arhitekture.

V okviru razprav Focus Talks pa se bodo predstavili zanimivi in ugledni govorci s področja arhitekture in oblikovanja. Med njimi bodo pisec, urednik in kustos za sodobno arhitekturo in oblikovanje pri ArkDes v Stockholmu James Taylor-Foster, arhitektka in kustosinja bienala oblikovanja v Istanbulu Mariana Pestana ter arhitektka in direktorica raziskovalne dejavnosti na Het Nieuwe Instituut Marina Otero Verzier.

Predstavila se bosta tudi arhitektka, zgodovinarka in avtorica dela Biennials/Triennials Conversations on the Geography of Itinerant Display Lea-Catherine Szacka ter Thomas Geisler, kustos 26. bienala oblikovanja, ki bo udeležence tudi popeljal po razstavi BIO 26. Skupno znanje v MAO.

Vsa predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.