Svet 11.3.2020 6:00

Ana Netrebko bo Turandot na Velikonočnem festivalu 2021 v Salzburgu

Salzburg, 11. marca - Ruska sopranistka Ana Netrebko bo na Velikonočnem festivalu prihodnje leto v Salzburgu prevzela naslovno vlogo v operi Turandot Giacoma Puccinija. Nastopila bo skupaj s svojim možem Jusufom Ejvazovom, ki bo pel Kalafa. To bo zadnja sezona umetniškega vodje Christiana Thielemanna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija. Primadona ruske operne scene, sopranistka Ana Netrebko. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija.
Primadona ruske operne scene, sopranistka Ana Netrebko.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

"Ana Netrebko bo debutirala v naslovni vlogi Turandot v polni scenski različici opere," so sporočili s festivala. V Salzburgu bodo uprizorili različico Franca Alfana. Ta je opero, ki je Puccini zaradi smrti ni dokončal, kasneje dopolnil po njegovih skicah.

Prihodnji Velikonočni festival v Salzburgu bo zadnji, ki ga bo pripravil umetniški vodja Christian Thielemann. Nemškemu dirigentu, ki je bil umetniški vodja od leta 2013, in Saški državni kapeli iz Dresdna kot rezidenčnemu orkestru niso podaljšali pogodbe, sredi letošnjega leta pa je svoj odhod napovedal tudi poslovni direktor Peter Ruzicka.

Nasledil ju bo Nikolaus Bachler, ki namerava na festival pripeljati različne orkestre in ga razširiti tudi na druge zvrsti, na primer balet ali jazz, je poročala dpa.