Svet 13.4.2020 12:39

Bocellijev nastop na daljavo spremljalo več milijonov ljudi

Milano, 13. aprila - Nastop italijanskega tenorista Andree Bocellija, ki je na velikonočno nedeljo zapel iz prazne milanske katedrale, si je v 13 urah prek spleta ogledalo več kot 24 milijonov ljudi.

Jordanija, Jerash. Italijanski tenorist Andrea Bocelli. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Jordanija, Jerash.
Italijanski tenorist Andrea Bocelli.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Nastop v živo, ki se je predvajal prek portala YouTube, je po oceni organizatorjev v vsakem trenutku spremljalo okoli 2,5 milijona ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trenutno ima posnetek na spletu zabeleženih nekaj več kot 25,3 milijona ogledov, ta številka pa stalno raste.

Na koncertu z naslovom Glasba za upanje je Bocelli ob spremljavi orgel zapel štiri pesmi. Zaključil je z Amazing Grace, ki jo je zapel na stopnicah katedrale, vmes pa so se prikazovali posnetki praznih ulic Pariza, Londona in New Yorka.

V sporočilu pred začetkom koncerta je Bocelli povedal, da mu je bilo v čast in veselje sprejeti vabilo mesta in katedrale. "Zahvaljujoč glasbi, ki se predvaja v živo in združuje milijone sklenjenih rok po vsem svetu, bomo objeli to utripajoče srce ranjene Zemlje," je dejal, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Lombardija, katere glavno mesto je Milano, je najbolj prizadeta dežela v Italiji zaradi novega koronavirusa. Zabeležili so že več kot 9000 smrti.