Svet 22.4.2020 5:00

Izšel bo paket plošč v spomin na četrto obletnico smrti Princea

Minneapolis, 22. aprila - Štiri leta po smrti ameriškega glasbenika Princea založba Sony Legasy in Princeovo posestvo Paisley Park v Minnesoti napovedujeta paket plošč, ki bo izšel 29. maja. Med njimi je tudi manj znani album One Nite Alone, na katerem Prince poje ob klavirski spremljavi, in po katerem je bila poimenovana Princeova turneja leta 2002.

Hrvaška, Zagreb. Koncert, občinstvo, publika. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Koncert, občinstvo, publika.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Paket petih projektov s skupnim naslovom Up All Nite with Prince bo vseboval štiri posamezne albume, ki jih je Prince izdal med letoma 2002 in 2003 - One Nite Alone...Live!, dvojni album One Nite Alone: The Aftershow...It Ain't Over! in 24. studijski album The Rainbow Children. Dodan pa bo še DVD s posnetkom Princeovega koncerta z naslovom Prince Live at The Aladdin Las Vegas, piše na uradni Princeovi strani.

Prince je veljal za glasbenega genija in legendo t. i. novega funka. Pevec, avtor pesmi in tudi igralec je bil na glasbeni sceni pomembna osebnost skoraj 40 let. Prodal je več kot 100 milijonov albumov.

Med njegovimi najbolj znanimi uspešnicami so Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999, Kiss in Purple Rain.

Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil uvrščen v dvorano slavnih rock'n'rolla.

Umrl je 21. aprila leta 2016 na svojem posestvu Paisley Park v Minneapolisu zaradi prekomernega odmerka protibolečinskih tablet.