Svet 3.5.2020 6:00

Hamburška Filharmonija na Labi bo vrata odprla septembra

Hamburg, 3. maja - V znameniti Filharmoniji na Labi v Hamburgu pričakujejo, da bo novo sezono začeli septembra. Upajo, da bodo do takrat omejitve, uveljavljene kot posledica nove pandemije koronavirusa, sproščene. V programu bodo posebej izpostavili dva sodobna skladatelja, debitantski nastop pa bo imel tudi izraelski filharmonični orkester.

Nemčija, Hamburg. Notni zapis, note, glasba, akordi. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Nemčija, Hamburg.
Notni zapis, note, glasba, akordi.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

"Trdno verjamemo, da lahko Filharmonijo zaženemo po poletju," je umetniški direktor Christoph Lieben-Seutter dejal med sredino spletno predstavitvijo.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Lieben-Seutter opozoril na vrsto negotovosti. Tudi če bi bile omejitve večjih srečanj sproščene, csak nastop preprosto ne bo mogoč.

"Program namerava ponuditi spodbudo in upanje," je dejal Lieben-Seutter, po potrebi pa bodo imeli imeli tudi plan B - program manjšega obsega.

Program 2020/2021 obsega sodobna skladatelja Gyorgyja Kurtaga iz Madžarske in Britanca Thomasa Adesa. Med nastopajočimi so tudi violinistka Patricia Kopatchinskaja in pianista Daniil Trifonov in Antonio Pappano.

V Filharmoniji na Labi, ki so jo odprli v začetku leta 2017, bo pod dirigentsko taktirko Lahava Shanija imel debitantski nastop tudi izraelski filharmonični orkester.