Svet 4.5.2020 6:00

Na Netflixu nove epizode danske politične drame Oblast

Koebenhavn, 4. maja - Danska politična drama Oblast bo zaživela še na Netflixu. Po pisanju britanskega BBC bo v novih osmih epizodah danske uspešnice izpred desetih let nastopala prvotna igralska zasedba. Nova serija bo predvidoma na ogled leta 2022, že letos pa bodo ponudili prve tri sezone serije, ki se je začela leta 2010.

ZDA. Ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix. Foto: posnetek spletne strani Netflix.com

ZDA.
Ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix.
Foto: posnetek spletne strani Netflix.com

Tudi v novi seriji, ki jo bo podpisal avtor prvotne nanizanke Adam Price, bodo zaigrali Sidse Babett Knudsen, ki je igrala prvo dansko premierko Birgitte Nyborg in Birgitte Hjort Soerensen, ki je zaigrala v vlogi vodje politične kampanje Katrine Foensmark.

V središču novih epizod bosta znova Birgitte Nyborg, ki bo tokrat zunanja ministrica, ter Katrine Foensmark, tokrat v vlogi urednice poročil na nacionalni televiziji.

Na Danskem bodo serijo prikazali še pred Netflixovo distribucijo. Pod njegovim okriljem sicer nastaja tudi nova izvirna serija z aktualnim naslovom Social Distancing, pri kateri vsi člani igralske zasedbe in tehnične ekipe ustvarjajo od doma. Izvršna producentka projekta je Jenji Kohan, ki se podpisuje pod eno prvih Netflixovih uspešnic Orange Is The New Black.