Svet 5.5.2020 9:34

Taika Waititi bo režiral novi film Vojne zvezd

Los Angeles, 5. maja - Novozelandski scenarist in režiser Taika Waititi, ki je za scenarij filma Jojo Rabbit v začetku leta prejel oskarja, bo režiral novi film iz Vojne zvezd, so sporočili iz Disneyja. Waititi scenarij piše v sodelovanju s Krysty Wilson-Cairns. Najava je sovpadla s 4. majem, ko si oboževalci Vojne zvezd v angleščini zaželijo: "May the 4th be with you."

Španija, Malaga. Liki iz franšize Vojna zvezd, vojaki imperija. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Španija, Malaga.
Liki iz franšize Vojna zvezd, vojaki imperija.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Waititi je v preteklosti že sodeloval pri ustvarjanju sveta Vojne zvezd. Režiser je namreč sodeloval pri seriji The Mandalorian, posodil pa je tudi glas droidu IG-11, lovcu na glave, ki ga po uničenju spremenijo v droida bolničarja. Za enkrat še ni znano, kdaj bo novi film iz franšize v Waititijevi režiji prišel v kina, po nekaterih virih pa naj bi se to zgodilo konec leta 2022.

Režiser je bil v minulih letih uspešen v Hollywoodu. Letos je za nacistično satiro Jojo Rabbit prejel oskarja za najboljši izvirni scenarij, pred tem pa se je proslavil z uspešnico iz zakladnice Marvelovih junakov Thor: Ragnarok (2017), je spomnila francoska tiskovna agencija AFP.

Konec aprila je sicer zaokrožila tudi najava, da Disneyjev kanal video pretočnih vsebin Disney Plus načrtuje novo serijo Vojne zvezd, katere režijo bo prevzela Američanka Leslye Headland. Vsebine nove serije ustvarjalci ne želijo razkriti, Variety, ki se sklicuje na svoje vire, pa je poročal, da bo v njej poudarek na ženskih likih iz univerzuma Vojne zvezd.

Pri Disney Plus načrtujejo še dve seriji na temo Vojne zvezd. Lani je igralec Ewan McGregor napovedal vrnitev k vlogi jedijevskega mojstra Obi-Wana Kenobija v novi seriji, igralec Diego Luna pa naj bi pred kamero stopil za serijo o Cassianu Andorju.