Svet 13.5.2020 5:30

Na spletu dostopen originalni film Mačke iz leta 1998

London, 13. maja - Na spletu bo dostopna originalna filmska verzija muzikala Mačke, delo skladatelja Andrewa Lloyda Webbra, ki je nastalo skoraj 20 let pred lanskoletno polomijo Toma Hooperja. Muzikal si bo mogoče brezplačno ogledati na portalu YouTube v nizu Webbrovih produkcij The Shows Must Go On!

Ljubljana. Računalnik, internet. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Računalnik, internet.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V filmu Mačke iz leta 1998 v vlogi Grizabelle nastopa Elaine Paige. V omenjeni vlogi je nastopila že v muzikalu, ki je premiero doživel leta 1981. Njena izvedba pesmi Memory, ki je najbolj prepoznavna pesem muzikala, se je uvrstila na lestvico desetih največjih uspešnic. V igralski zasedbi so tudi John Mills, Ken Page in Susie McKenna. Film, ki je priredba odrske produkcije, je bil posnet brez občinstva v londonskem gledališču Adelphi.

Andrew Lloyd Webber, čigar nova produkcija Pepelke na West Endu je bila zaradi zaprtja ob pandemiji novega koronavirusa, kot še nekatere druge, preložena, zadnje tedne izvaja svoje skladbe preko portala Twitter. V nedeljo je zaigral eno od skladb v filmu Mačke.

Film Mačke bo na voljo v petek, 15. maja, ob 19. uri. V veliki Britaniji bo dostopen 24, v drugih državah pa 48 ur. Elaine Paige je v svojem tvitu citirala slogan West Enda, da film ne bo na ogled "zdaj in za vedno", ter tako spodbujala ljudi, naj si ga ogledajo.

V nizu Webbrovih produkcij The Show Must Go On! sta tudi Jesus Christ Superstar in Fantom iz opere.