Slovenija 18.5.2020 10:43

Izšla zvočna knjiga Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj

Ljubljana, 18. maja - Založba kakovostnih programov (ZKP) RTV Slovenija je v sodelovanju z založbo Beletrina pripravila novo zvočno knjigo Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj. S kresnikom nagrajeni roman pripoveduje o odraščanju in življenju z boleznijo. Pisateljičin prvenec je interpretirala dramska igralka Saša Mihelčič.

Ljubljana. Slovenska novinarka in pisateljica Bronja Žakelj. Foto: Jure Makovec/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenska novinarka in pisateljica Bronja Žakelj.
Foto: Jure Makovec/STA
Arhiv STA

Kot so pri RTV Slovenija zapisali v sporočilu za javnost, je bila zvočna knjiga v sodelovanju z založbo Beletrina in ZKP RTV Slovenija posneta v studiih Radia Slovenija. V naslednjih dneh bo dosegljiva pri nekaterih tujih spletnih ponudnikih zvočnih knjig, je že dostopna v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija.

Zvočna knjiga kresnikove lavreatke "je občutena, sugestivna avtobiografska pripoved, ki je pritegnila bralke in bralce različnih generacij", so še zapisali.

V ponedeljek, 25. maja, bodo v oddaji Ars Humana spregovorili pisateljica Bronja Žakelj, vodja založniške dejavnosti Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija Mojca Menart, režiser zvočne knjige Klemen Markovčič in dramska igralka Saša Mihelčič, ki bo v 28 nadaljevanjih, dolgih 20 minut, prebrala nagrajeni roman.

Že v četrtek, 21. maja, pa bo ob 17. uri v oddaji Izšlo je pogovor Marka Golje z Bronjo Žakelj, prvič predvajan 20. junija lansko leto. V njem avtorica doživeto pripoveduje o svoji pisateljski izkušnji, predvsem pa o avtobiografski - o odraščanju in življenju z boleznijo -, prebere pa tudi kratek odlomek iz romana.

Zvočna knjiga sledi lanski uspešnici Jezero Tadeja Goloba, Cankarjevi Erotiki in Levstikovemu Martinu Krpanu.