Slovenija 21.5.2020 5:00

Kino Bežigrad danes odpira drive-in kino na Viču

Ljubljana, 21. maja - Kino Bežigrad bo drevi ponudil prvo projekcijo v drive-in kinu na parkirišču Centra Vič. Na sporedu bo muzikal Damiena Chazellea Dežela La La. Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Prihodnjo soboto napoveduje tudi prvi drive-in koncert v Sloveniji s skupino Tabu.

Ljubljana. Drive-in kino. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Drive-in kino.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Letošnja sezona drive-in Kina Bežigrad je že tretja zapored, so sporočili iz Kina Bežigrad, v katerem so zaenkrat objavili spored filmov za drive-in projekcije do konca maja, ki se bodo vsakič pričele ob 21. uri. Tako bodo v petek ponudili glasbeni film Bryana Singerja o skupini Queen Bohemian Rhapsody, v soboto sinhronizirano družinsko komedijo Jeffa Fowlerja Ježek Sonic, v nedeljo pa film Pobesneli Max: Cesta besa v režiji Georgea Millerja.

Prihodnji teden bodo na sporedu muzikal Briljantina, sinhronizirani film Minioni in korejski film Parazit. Sobotnemu koncertu skupine Tabu s pričetkom ob 19. uri bo sledil dokumentarni film o pop rock zasedbi z naslovom Zgodba za jutri. Tako koncert kot film bosta za obiskovalce brezplačna.

Po vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let bodo pripravili tudi spremljevalni program, ki bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in strežbo na kotalkah, so sporočili iz Kina Bežigrad.

Kot so še sporočili, bodo v zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, ki so se v času pandemije izkazali za junake, do konca maja omogočili brezplačen vstop na vse drive-in projekcije. Obenem poudarjajo, da je drive-in kino popolnoma varna oblika kina, saj med obiskovalci ne prihaja do stikov, organizatorji pa bodo ob izvajanju dejavnosti sledili vsem preventivnim ukrepom, ki jih je predpisal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

V Ljubljani sicer že od 15. maja projekcije na prostem ponuja drive-in kino na lokaciji avtosejma na Cesti dveh cesarjev. Program drive-in kina je z dovoljenjem zdravstvene inšpekcije pripravil samostojni podjetnik Miran Starman.

V teh dneh se bodo postopoma odprle tudi kinodvorane. Kot je za STA povedala predsednica Art kino mreže Slovenije Nina Ukmar, se bo vsak kino znotraj mreže sam odločil, kdaj bo znova zagnal svoje projektorje. Tako so denimo v kinu Kinodvor napovedali, da bodo program objavili 26. maja, vrata pa odprli 1. junija. Sicer v združenju še čakajo na potrditev smernic za varno delovanje kinematografske dejavnosti v času po epidemiji, ki so jih pripravili in poslali na ministrstvo za kulturo in NIJZ.

Podobno se pričakuje tudi za ostale kinematografe.