Slovenija 30.5.2020 7:00

Skupina Tabu bo tokrat nastopila na drive-in koncertu

Ljubljana, 30. maja - Na prizorišču drive-in kina Bežigrad na parkirišču Centra Vič bo drevi odmeval koncert skupine Tabu. Prvemu drive-in koncert v Sloveniji s pričetkom ob 19. uri bo sledil še dokumentarni film o zasedbi Zgodba za jutri. Prireditev s koncertom in filmom režiserja Rudija Urana je, kot piše na spletni strani organizatorja, že razprodana.

Ljubljana. Drive-in kino. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Drive-in kino.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Koncertu Tabujev, ki zadnja leta nastopa z Evo Beus, bo sledil dokumentarec o skupini, ki je premiero doživel lani. Film, ki je nastajal skoraj dve leti, ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov in padcev, ki so zaznamovali več kot 20-letno pot skupine Tabu. Razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastale njihove največje uspešnice.

Člani benda brez zavor spregovorijo o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj. Dokumentarec obenem išče ozadja in vzroke za odhoda, ki sta skupino Tabu skoraj pripeljala na rob. "In redki so bendi, ki takšne in podobno krize preživijo, se poberejo in nadaljujejo z ustvarjanjem," so o filmu zapisali organizatorji.

Skupino Tabu so pred 22 leti ustanovili Nina Vodopivec, Primož Štorman, Tomaž Trop, Iztok Melanšek, Marjan Pader in Sandi Trojner. Doslej je preživela dve menjavi pevk. Na mesto Nine Vodopivec, ki je s Tabujem posnela tri albume, je leta 2007 prišla Tina Marinšek. Z njo so nadaljevali zgodbo in jo zaznamovali z izdajo albuma 42, EP-ja Hvala za ribe, avtobiografskim muzikalom in koncertom v Križankah.

Tina Marinšek se je od benda poslovila leta 2014, leto pozneje se je skupini pridružila Eva Beus.

Skupina se lahko pohvali s številnimi uspešnicami, kot so Nekoč, nekje, Oblak za dva, Pesek in dotik, Namesto srca, Poljubljena, Angel, Prvi zadnji in Greva dol.