Slovenija 25.5.2020 14:56

Kinematografi Art kino mreže Slovenije ponovno odpirajo vrata

Ljubljana, 25. maja - V sklopu rahljanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa vrata ponovno za obiskovalce odpirajo tudi kinematografi Art kino mreže Slovenije. Že v petek je bila projekcija v Linhartovi dvorani Radovljica, za danes je napovedana projekcija v Sežani, v torek pa v Novi Gorici.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom za kino in gledališče objavil v petek. Kot so sporočili iz Art kino mreže Slovenije, bodo ob doslednem upoštevanju novih previdnostnih ukrepov vsem obiskovalcem še naprej zagotavljali kakovostno in prijetno filmsko izkušnjo.

Kina bodo objavljala svoje programe večinoma le na spletu in socialnih omrežjih, programiranje pa bo zaenkrat pri večini potekalo tedensko. Obiskovalce bodo posedali narazen in v vsako drugo vrsto. Število gledalcev bo trenutno omejeno med 40 in 48 gledalci, saj so zaenkrat sproščene prireditve do največ 50 oseb - izvajalcev in gledalcev skupaj.

Kinematografi v Art kino mreži Slovenije, ki združuje 28 prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma v 27 krajih po državi, se tudi že pripravljajo na poletje in mnogi načrtujejo poletna kina.

Linhartova dvorana v Radovljici je vrata odprla v petek z dokumentarcem Jadralke. Našteli so 12 obiskovalcev, kar je, kot v navajajo v Art kino mreži Slovenije, droben uspeh v teh post kriznih časih, ko je v kino treba z masko in ko so programi objavljeni večinoma zgolj na spletu in socialnih omrežjih.

V Sežani bodo vrata ponovno odprli danes s filmom Ne pozabi dihati režiserja Martina Turka, v Novi Gorici v torek. Mestni kino Domžale bo 28. maja pričel z drive-in kinom pod imenom Avto kino, 1. junija bodo začeli z rednim kino programom tudi v dvorani.

Art kino Odeon v Izoli bo prvi odprl letni kino, in sicer 28. maja v parku Arrigoni. Kulturni dom Zagorje in Kino Vrhnika bosta s programom začela 29. maja, Kulturni dom Slovenj Gradec pa s 30. majem. V Ljubljanskem Kinodvoru ter v Velenju in na Ptuju začetek napovedujejo 1. junija, Mestni kino Metropol v Celju bo s programom začel 3. junija.

V Kinogledališču Tolmin bodo pričeli 4. junija, 5. junija bodo s projekcijami pričeli v ZIK Črnomelj, Kinu Šmarje pri Jelšah in Kino Sora v Škofji Loki ter v Kulturnem domu Krško, in sicer najprej z letnim kinom na gradu Rajhenburg. Dan zatem bo vrata odprlo Filmsko gledališče Idrija. Kina v Rogaški Slatini, Brežicah in Slovenski Bistrici pa odprtje načrtujejo šele 13. junija.