Slovenija 17.6.2020 9:07

V Kinodvoru začenjajo z večernimi projekcijami na Kinodvorišču

Ljubljana, 17. junija - Z nocojšnjo projekcijo slovenskega dokumentarnega filma Siniše Gačića Hči Camorre se bodo začeli filmski večeri na Kinodvorišču Kinodvora. Do 11. julija bodo na Kinodvorišču, ki se nahaja v atriju Slovenskih železnic, vsak večer ob 21.30, z izjemo ob nedeljah, pripravili večerno projekcijo. Drugi del projekcij bo v avgustu.

Ljubljana. Kinodvor, kino, kinodvorana, film. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor, kino, kinodvorana, film.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Otvoritvene projekcije se bo udeležil tudi režiser Gačić, ki je z Anko Pirš v dokumentarnem filmskem projektu spremljal nekdanjo kamoristično morilko Cristino Pinto. Ta se po 24-letni zaporni kazni bori z izzivi vsakdanjega življenja. Kmalu po prihodu iz zapora njen partner Raffaele zboli za rakom, obenem poskuša izgubljena leta nadoknaditi tudi s hčerko. Film prihaja na redni spored Kinodvora takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Med projekcijami na prostem v Kinodvoru izpostavljajo nemški film Lara, ki ga je režiral Jan Ole Gerster po scenariju slovenskega filmskega ustvarjalca Blaža Kutina, ter koprodukcijski film Sinonimi v režiji Nadava Lapida, ki je bil na ogled na zadnjem Liffu ter bil nagrajen z berlinskim zlatim medvedom.

Na sporedu bo med drugim tudi film Konje krast režiserja Hansa Pettra Molanda, ki prinaša vizualno razkošno ekranizacijo istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona, ter film Ema, v katerem režiser Pablo Larrain prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se želi svobodno gibati skozi svet, so zapisali v Kinodvoru.

Kot so še sporočili, bodo projekcije v primeru dežja ali prehladnega vremena prestavljene v dvorano Kinodvora.