Slovenija 3.7.2020 8:41

S Stoletjem mjuzikla prvi vrhunec Primorskega poletnega festivala

Koper, 3. julija - Z uprizoritvijo glasbeno-plesne predstave Stoletje mjuzikla v režiji Stanislava Moše bodo gledalci drevi v Kopru doživela prvi vrhunec letošnjega Primorskega poletnega festivala. V predstavi, ki je nastala kot koprodukcija treh primorskih gledališč, bo moč prisluhniti 27 uspešnicam iz najznamenitejših muzikalov.

V predstavi bodo prikazali najboljše v muzikalu, ki je bil na slovenskih odrih dolga leta zapostavljen žanr. Hkrati pa bo to potovanj skozi čas od začetkov muzikala do današnjih dni, je pred dnevi navedel dirigent Patrik Greblo.

Zaradi veljavnih omejitev zaradi covida-19 pri izvedbi javnih prireditev si bo sicer predstavo na Martinčevem trgu lahko ogledalo do 80 ljudi.

Letošnji Primorski poletni festival, že 27. po vrsti, se je začel v sredo s pogovorom Golo življenje, ki so ga namenili razpravi o izkušnji življenja s koronavirusom in o tem, čemu smo se pripravljeni odreči zaradi golega preživetja.

Vse do konca avgusta bo festival na prizorišči v vseh štirih obalnih občinah ponudil bogat program z gledališkimi in drugimi predstavami ter aktualnimi družbenimi debatami.

Novost letošnjega festivala je Primorski poletni festival Mladi. Gre za del festivalskega programa, ki so ga ustvarili študenti umetnostnih akademij.