Svet 13.7.2020 10:07

Umrla ameriška igralka Kelly Preston

Los Angeles, 13. julija - Po dvoletnem boju z rakom na dojki je v 58. letu starosti umrla ameriška igralka Kelly Preston, ki je med drugim nastopila v filmih Jerry Maguire in Dvojčka. Žalostno novico je v nedeljo sporočil njen soprog, igralec John Travolta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kanada, Toronto. Ameriška igralka Kelly Preston Travolta. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Ameriška igralka Kelly Preston Travolta.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

"S težkim srcem vam sporočam, da je moja prekrasna žena Kelly po dveh letih izgubila boj z rakom na prsih," je Travolta sporočil preko Instagrama. Dodal je, da se je Kelly Preston pogumno borila proti bolezni, pri tem pa so jo člani družine in prijatelji ljubeče podpirali.

Predstavnik družine je za revijo People dejal, da je igralka umrla v nedeljo zjutraj. Dodal je, da novice o bolezni in zdravljenju, ki mu je bila že dlje časa podvržena, ni želela deliti z javnostjo, je povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Kelly Preston se je rodila 13. oktobra 1962 na Havajih. Študirala je dramatiko in gledališče na Univerzi Južne Kalifornije.

Slavo ji je prinesla komedija Dvojčka Ivana Reitmana iz leta 1988, v kateri sta v glavnih vlogah nastopila Arnold Schwarzenegger in Danny DeVito, sicer pa je tekom kariere zaigrala v več filmih in televizijskih serijah. Med drugim je bila nekdanja zaročenka protagonista romantične komedije Jerry Maguire iz leta 1996, v kateri sta sicer nastopila Tom Cruise in Renee Zellweger.

Kelly Preston in Travolta sta se poročila leta 1991, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci. Njun najstarejši sin je umrl leta 2009, star komaj 16 let, še navaja AFP.