Svet 14.7.2020 5:30

V izobraževalnem programu Evropski žanrski forum tudi projekt iz Slovenije

Zagreb, 14. julija - Izobraževalni program Evropski žanrski forum (European Genre Forum), ki spodbuja bodoče evropske ustvarjalce žanrske filmske industrije, bo v šesti izdaji vključeval tudi projekt The Vultures Vide Breže in producenta Zorana Dževerdanovića. Sprejetih je bilo osem projektov, ki jih bodo z mentorji razvijali v Zagrebu in Tallinnu.

Kot piše na spletni strani Cineuropa, program organizirajo v sodelovanju s Festivalom fantastičnega filma v Zagrebu, festivalom Black Nights v Tallinnu in festivalom Imagine v Amsterdamu.

Prvi del izobraževalnega programa bodo izvedli v okviru omenjenega zagrebškega festivala, ki bo potekal med 16. in 19. julijem. Z izbranimi projekti bosta kot mentorja med drugim sodelovala ustanovitelj organizacije P1Kemppinen Petri Kemppinen iz Finske, nekdanji vodja organizacije Nordisk Film & TV Fond, in italijanska scenaristka Simona Nobile. Drugi del programa pa bo potekal konec novembra v okviru festivala v Tallinnu.

Na obeh delavnicah bodo sodelujoče ekipe lahko razpravljale o svojih zamislih s svetovalci za scenarije ter od strokovnjakov filmske industrije izvedele več o možnih koprodukcijah in prodaji. Poleg tega jim bodo pripravili mentorstva z izkušenimi ustvarjalci žanrskega filma, pravnimi strokovnjaki in ustanovitelji platform za množično financiranje.

Ostali projekti, ki so bili izbrani v program, so iz Belgije, Velike Britanije, Japonske, Litve, Nizozemske, Češke, Avstrije in Italije.