Svet 15.7.2020 5:00

Drama o Stephenu Lawrencu bo dobila nadaljevanje

London, 15. julija - Drama The Murder of Stephen Lawrence o umoru temnopoltega najstnika, ki jo je leta 1999 režiral Paul Greengrass, bo 20 let po prvem predvajanju dobila tridelno nadaljevanje. Prikazala bo boj Stephenovih staršev za dosego pravice, poroča britanski BBC. Izvirno zgodbo bo danes prikazal televizijski kanal ITV.

Po pisanju BBC bo drama z naslovom Stephen, ki jo pripravlja ITV, v rasno motiviranem napadu v Londonu upodabljala dogodke iz leta 2006, 13 let po Stephenovi smrti leta 1993. Nova serija bo prikazala, kako je detektiv Clive Driscoll, ki je tesno sodeloval z družino Lawrence, sestavil preiskavo, ki je privedla do obsodbe dveh moških več kot 18 let po Stephenovi smrti.

Serijo bo režiral Alrick Riley, ki je sodeloval pri Raziskovalcih na delu: NCIS, napisala pa jo bosta Joe Cottrell Boyce in Frank Cottrell Boyce. Greengrass, ki je režiral izvirno dramo, bo tokrat v vlogi izvršnega producenta.

ITV pa je v današnji program, v katerem bo ponovil dramo iz leta 1999, uvrstil tudi pogovor v živo, ki ga je naslovil Stephen Lawrence: Se je Velika Britanija spremenila?