Svet 17.7.2020 11:03

Kate Winslet bo na festivalu v Torontu prejela nagrado za igralske dosežke

Montreal, 17. julija - Mednarodni filmski festival v Torontu (TIFF), ki bo kljub pandemiji novega koronavirusa v hibridni obliki potekal septembra, bo britansko igralko Kate Winslet počastil z nagrado za igralske dosežke, so v četrtek sporočili organizatorji. Slovesnost ob podelitvi nagrade na 45. festivalu bo potekala virtualno 15. septembra.

ZDA, Hollywood. Igralka Kate Winslet. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Igralka Kate Winslet.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bo podelitev nagrade potekala sredi festivala, ki je največji svoje vrste v Severni Ameriki. "Igralkini briljantni in privlačni nastopi na platnu še vedno očarajo, zabavajo in navdihujejo tako občinstva kot igralce," je v izjavi dejala izvršna direktorica festivala Joana Vicente.

Od filma Nebeški bitji (1994), ki je Kate Winslet izstrelil med zvezde, njene nepozabne vloge v Titaniku (1997), pa preko filma Bralec (2008) in njene TV priredbe romana Mildred Pierce (2011), je igralka ustvarila močne in hrabre ženske, tako močna kot ti liki pa je tudi njena filmska prezenca.

Kate Winslet, ki je leta 2009 prejela oskarja za svojo vlogo v Bralcu, je po besedah izvršne direktorice "ena najboljših in najbolj spoštovanih igralk njene generacije".

S posebnimi nagradami se na filmskem festivalu v Torontu redno poklanjajo igralcem, režiserjem in drugim filmskim profesionalcem za njihove izjemne prispevke h kinematografiji.

Zaradi pandemije covida-19 bo 45. izdaja TIFF potekala od 10. do 19. septembra v hibridnem formatu - na spletu in v drive-in izvedbi. Izredno okrnjeno bo tudi število festivalskih premier, teh bo le sedmina od običajnega števila.