Svet 23.7.2020 5:00

Na težko pričakovani Nolanov film Tenet bo treba še počakati

Los Angeles, 23. julija - Triler Tenet, ki velja za enega najbolj ambicioznih projektov režiserja Christopherja Nolana, se znova izmika datumu uradne objave. Poznavalci filmske industrije so upali, da bo film rešilna bilka za od koronavirusa oslabljeno hollywoodsko produkcijo, vendar po preloženem datumu filma, ki bi moral v kina priti sredi avgusta, temu ne bo tako.

Kot je povedal Toby Emmerich iz studia Warner Bros, so želeli vseskozi zagotoviti vse pogoje, da bi film lahko uspel, obenem pa so hoteli pomagati tudi kinematografom, da bi lahko ponudili nove vsebine takoj, ko bi se odprli. "Na žalost pa se pandemija še naprej širi, zaradi česar smo znova prisiljeni odložiti datum izida filma," so njegove povzeli pri francoski tiskovni agenciji AFP.

Warner Bros je sicer že dvakrat zamaknil izdajo vohunskega trilerja scenarista in režiserja Nolana z Johnom Davidom Washingtonom in Robertom Pattinsonom. Po prvotnih načrtih bi moral biti film v kinematografih 17. julija, nato so datum premaknili na 31. julij, nakar še na 12 avgust. Zdaj pa vse kaže, da film najverjetneje to poletje ne bo zaživel.

Tenet s filmsko zgodbo o preprečitvi 3. svetovne vojne združuje visokoproračunski spektakel z izvirno zgodbo, po kateri britanski filmski ustvarjalec Nolan slovi in ki jih je predstavil v filmih, kot so Memento, Izvor, Dunkirk in trilogija Vitez teme. Proračun filma naj bi znašal več kot 200 milijonov dolarjev, še piše AFP.