Svet 14.8.2020 6:00

V Londonu devetmetrski mural v spomin na Georgea Michaela

London, 14. avgusta - V Londonu bodo v spomin na pokojnega someščana, glasbenika Georgea Michaela ustvarili devetmetrski mural. Pod delo, ki bo na ogled v severozahodnem londonskem okrožju Kingsbury, kjer je zvezdnik odraščal, se bo podpisala britanska umetnica Dawn Mellor, piše britanski BBC.

Rusija. Pokojni britanski pevec George Michael. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Pokojni britanski pevec George Michael.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Mural, na katerem bo upodobljen George Michael, in s katerim se bodo poklonili tako njegovemu življenju kot delu, bodo odkrili 19. septembra v sklopu programa Brent Borough of Culture 2020, še navaja BBC.

Po pisanju britanskega časnika The Guardian je Dawn Mellor znana po umetniških upodobitvah slavnih oseb. Med drugim je upodobila skupino Queen, pevko Madonno, igralko Judy Garland, modnega oblikovalca Karla Lagerfelda in nekdanjo svetovalko za državno varnost ZDA Condoleezzo Rice.

George Michael je svetovno slavo dosegel v 80. letih v duetu Wham!, s katero je ustvaril številne uspešnice, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Pozneje se je podal v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, uspešen je bil tudi album Listen Without Prejudice Vol. 1. V svoji skoraj štiridesetletni karieri je prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenikov.

Umrl je na božič leta 2016 v 54. letu starosti. Preminil naj bi naravne smrti, in sicer zaradi oslabitve srčne mišice in zamaščenih jeter.