Slovenija 19.8.2020 15:00

Ob pisateljskem društvu spet deluje letni vrt

Ljubljana, 19. avgusta - Ob Društvu slovenskih pisateljev (DSP) je ponovno zaživel kavarniški vrt, ki ga bo v prihodnjih dneh in tednih spet popestril literarno-glasbeni program. Poimenovali so ga po pesnici in prevajalki Lili Novy, ki je s svojo svetovljansko držo pomembno zaznamovala slovenski literarni prostor.

Ljubljana, Društvo slovenskih pisateljev. Vrt Lili Novy. Foto: Ajda Ana Zupančič/STA

Ljubljana, Društvo slovenskih pisateljev.
Vrt Lili Novy.
Foto: Ajda Ana Zupančič/STA

Ljubljana, Društvo slovenskih pisateljev. Vrt Lili Novy. Foto: Ajda Ana Zupančič/STA

Ljubljana, Društvo slovenskih pisateljev.
Vrt Lili Novy.
Foto: Ajda Ana Zupančič/STA

Kot so za STA pojasnili na DSP, bo 22. avgusta na vrtu mogoče spremljati branje ob svetovnem dnevu poezije, 27. avgusta in nato vsak četrtek bodo na sporedu jazzovski večeri, v prvih septembrskih dnevih pripravljajo novo edicijo knjižnega Sejma na zraku s spremljevalnim literarnim programom, po 4. septembru bodo sledile otroške literarne matineje, med 8. in 13. septembrom pa spremljevalni program festivala Vilenica.

Prenovljeni kavarniški vrt na Tomšičevi, ki je bil po razhodu s prejšnjim najemnikom, jazz klubom Gajo, zaprt od oktobra 2017, je začel obratovati preteklo soboto. "V prvi fazi oživitve bo v letošnji sezoni vrt deloval v obsegu začasne kavarniške ponudbe, v pripravi pa je izgradnja prizidka, ki bo gostinsko ponudbo na vrtu omogočal skozi vse leto," so povedali na DSP.

Skupaj z novim najemnikom, Kaval Group, načrtujejo, da bo v zgodnjih jesenskih dnevih svoja vrata odprl tudi t.i. PEN klub, in sicer "v prenovljeni podobi in z obujenim duhom tradicije tega pomembnega prostora kulturniški srečevanj".