Slovenija 29.8.2020 8:00

V sklopu Ljubljana festivala bodo Balladerove skladbe zaigrali mladi glasbeniki

Ljubljana, 29. avgusta - Na Kongresnem trgu bo v sklopu Ljubljana festivala koncert Slovenskega nacionalnega mladinskega orkestra pod taktirko Žive Ploj Peršuh z naslovom Vrtiljak. Na klavirju bo nastopil Dominik Bagola - Balladero, poleg njega pa bosta zapela še Jadranka Juras in Emkej. Na programu bodo predvsem Balladerove skladbe.

Ljubljana. Festival Ljubljana. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Festival Ljubljana.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Slovenski nacionalni mladinski orkester bo tokrat predstavil izbor Balladerovih skladb v novih orkestrskih preoblekah, piše na spletni strani Festivala Ljubljana. Prekmurski klavirski kantavtor mlajše generacije, ki je najbolj znan po uspešnici Zlati časi, pri svojem ustvarjanju ostaja zvest opisovanju panorame občutkov, njegove skladbe pa odzvanjajo pristno in predano.

Poleg Balladerovih balad, romanc in poskočnic z dveh albumov bodo v zvočno pisanem večeru zazvenele mojstrovine iz zakladnice simfonične glasbe Nielsena, Larssona, Ravela, Debussyja in Šostakoviča, napovedujejo na festivalu.

Na orkestrskem vrtiljaku se bosta zavrtela tudi posebna gosta: vsestranska slovenska vokalistka Jadranka Juras in mariborska vzhajajoča zvezda domače rap scene ter "danes eden bolj drznih, samosvojih in posebnih mladih glasbenikov" Emkej.

Slovenski nacionalni mladinski orkester projektno povezuje mlade glasbenike iz vse države, stare od 12 do 19 let, ki v njem skozi glasbo odpirajo sebe in razvijajo talent, še piše na spletni strani festivala.