Svet 5.9.2020 6:00

Decembra v kinih nova različica filma Boter 3

New York, 5. septembra - Pri Paramountu so napovedali, da decembra v kina prihaja nova različica tretjega dela mafijske filmske trilogije Boter v režiji Francisa Forda Coppole. Novi film z naslovom The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone se drugače začne in konča, režiser pa je v zgodbi, nastali po romanu Maria Puza, poskrbel še za nekaj presenečenj.

Grčija, Atene. Ameriški filmski režiser Francis Ford Coppola. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Grčija, Atene.
Ameriški filmski režiser Francis Ford Coppola.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Coppola je ob najavi nove različice filma Boter 3, ki je sicer nastal leta 1990, dejal, da se z njo poklanja Mariu Puzu in svojemu najljubšemu delu trilogije. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, so s sprejetimi spremembami ter z restavracijo slike in zvoka poskrbeli za primernejši sklep zgodbe, ki jo uvajata filma Boter (1972) in Boter 2 (1974).

Prva dva dela trilogije sta doslej veljala za kultni klasiki vseh časov, tretji pa ni bil tako zelo cenjen. Nova različica Botra 3 bo po decembrskem prikazovanju v kinih izšla tudi na digitalnih nosilcih in DVD-ju, še piše dpa.

Filmska trilogija Boter prikazuje razvoj Michaela Corleoneja, ki ga igra Al Pacino, in sicer od stranskega lika do ključnega akterja v mafijski družini. Nasledi svojega očeta Don Vita, ki ga je odigral sloviti Marlon Brando.