Svet 19.9.2020 5:30

Elton John v kompletu albumov predstavlja 60 neizdanih draguljev

London, 19. septembra - Elton John bo 13. novembra izdal komplet albumov Elton: Jewel Box, v katerem je 148 pesmi iz glasbenikove več kot 50-letne kariere, med njimi 60 še neizdanih. Komplet zaznamujejo skladbe, ki so glasbeniku pri srcu, a jih pozna le malo njegovih oboževalcev, skladbe iz zgodnjih nastopov z Bernijem Taupinom in pa pesmi z zadnjih strani njegovih plošč.

Ljubljana, Arena Stožice. Britanska pop ikona Elton John. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Arena Stožice.
Britanska pop ikona Elton John.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Po pisanju portala Variety so v kompletu manj poznanega glasbenega gradiva Eltona Johna tudi pesmi, o katerih je bilo govora v njegovi avtobiografiji Me (2019), ki je bila prodajna uspešnica in je požela pohvale kritikov. Poleg skladb bo v kompletu še trdo vezana knjiga z obsežnimi zapiski in glasbenikovimi komentarji k posameznim skladbam.

Uvod v komplet predstavlja doslej še neizdana skladba Sing Me No Sad Songs iz leta 1969, v besedilu katere sta omenjeni njegovi kasnejši uspešnici Don't Go Breaking My Heart (1976) in Sad Songs (Say So Much) (1984). Ti je Elton John ustvaril v sodelovanju z Berniejem Taupinom.

"Podrobno brskanje skozi vsa obdobja moje kariere za Jewel Box mi je bilo v velik užitek. Ponovno sem poslušal te dolgo izgubljene posnetke in težko verjamem, kako zelo plodovita sva bila s Taupinom v zgodnjih dneh. Pesmi so se kar izlivale iz naju in bend je bil v studiu resnično neverjeten," je dejal Elton John.

Glasbenik je dodal, da vselej zre vnaprej, a mu je bilo kljub temu med karanteno v užitek, da si je lahko vzel čas za inventuro in zato, da je iz spomina priklical določene trenutke iz svoje kariere.

Komplet vključuje osem albumov, razporejenih po vsebini in po času nastanka, še piše Variety.