Svet 30.10.2020 6:00

Objavljen prvi napovednik za biografski film o Davidu Bowieju

Los Angeles, 30. oktobra - Ameriška produkcijska hiša IFC Films je objavila prvi napovednik za biografski film o legendarnem pop glasbeniku Davidu Bowieju. V filmu z naslovom Stardust je v vlogi Bowieja zaigral britanski glasbenik in igralec Johnny Flynn. Film prikazuje življenje glasbenika, preden je postal slaven. Luč sveta bo predvidoma ugledal 25. novembra.

Velika Britanija, London. Pop legenda David Bowie. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Velika Britanija, London.
Pop legenda David Bowie.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Dogajanje filma je postavljen v leto 1971, ko je bil Bowie na prvem potovanju v ZDA, na katerem ga je spremljal ameriški publicist Ron Oberman, ki ga v filmu igra Marc Maron. V tem obdobju je Bowie ustvaril svoj alter ego Ziggy Stardust, ki je pomenil prelomnico v njegovi glasbeni karieri.

Film so po pisanju filmske revije Variety začeli snemati julija 2019 v Torontu in v ZDA. Svetovno premiero naj bi doživel letos aprila na filmskem festivalu Tribeca, ki pa je bil zaradi pandemije covida-19 odpovedan.

Flynn je znan iz Netflixove serije Lovesick. Izdal je tudi več studijskih albumov.

David Bowie se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. Med njegove najbolj znane pesmi sodijo Let's Dance, Heroes in Life on Mars, s svojo glasbo je nastopil tudi v filmu Mi otroci s postaje ZOO. Umrl je januarja 2016, dva dni po 69. rojstnem dnevu, po večmesečnem boju z rakom.