Slovenija 24.11.2020 10:02

Ob 20. obletnici delovanja Matjaža Krivica posebna edicija fotografij

Ljubljana, 24. novembra - V Galeriji Fotografija so v ponedeljek začeli prodajati posebno edicijo fotografij iz najnovejše serije Plan B Matjaža Krivica. Pripravili so jo ob 20. obletnici fotografovega profesionalnega delovanja. Plan B pripoveduje zgodbe pionirjev boja s podnebnimi spremembami. Krivic je fotografije posnel na Kitajskem, Norveškem, v Boliviji, ZDA in drugod.

Fotografije s 50 različnimi motivi so razvite v formatu 33 krat 33 centimetrov in zapakirane v arhivski material. Vsaki fotografiji je priložen certifikat o avtentičnosti. Cena posamezne fotografije je sto evrov. Kupci, ki bodo do 30. novembra naročili deset poljubnih fotografij, bodo zanje plačali deset odstotkov manj.

Fotografije je mogoče kupiti v spletni trgovini Galerije Fotografija, po predhodni najavi prek telefona pa tudi z osebnim prevzemom v Galeriji Fotografija na Levstikovem trgu 7 v Ljubljani.

Zbrana sredstva bodo Krivicu omogočila nadaljevanje projekta Plan B in s tem tudi nadaljevanje iskanja novih trajnostnih rešitev, ki bodo pomembno prispevala k razvoju brezogljične družbe in krožnega gospodarstva, so zapisali v galeriji.

Projekt Plan B sicer nastaja v sodelovanju z novinarjem Boštjanom Videmškom. Spomladi letos je izšla tudi knjiga z istoimenskim naslovom z Videmškovim besedilom in Krivičevimi fotografijami. "Planeta B nimamo. Na Zemlji smo bili rojeni in tu bomo tudi umrli. Lahko pa imamo Plan B," so na spletni strani galerije navedli klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj.

Posebna izdaja fotografij je na voljo do 31. decembra.