Slovenija 28.11.2020 9:00

MGL z novo gledališko kriminalno nadaljevanko na spletu

Ljubljana, 28. novembra - Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo v okviru projekta Gledališče na spletišče po gledališki nadaljevanki Nejca Gazvode Vranja vrata v režiji Aleksandra Popovskega ponudilo novo kriminalko. Tako bodo drevi ob 20. uri na Youtube kanalu MGL prikazali prvo epizodo Praznine spomina, ki je premiero doživela maja 2018 v režiji Nine Šorak.

Ljubljana. Mestno gledališče Ljubljansko. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mestno gledališče Ljubljansko.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Avtorica besedila Barbara Zemljič se je pri pisanju zgledovala po kakovostnih kriminalnih serijah, kot so Luther, Bron/Bridge, Fargo, Broadchurch, Lie to me in Happy Valley, so zapisali v MGL.

Kot so spomnili, sta bili igralki Maruša Majer in Jette Ostan Vejrup za svojo igro v nadaljevanki nagrajeni. Maruša Majer je prejela nagrado Prešernovega sklada, tudi za vlogo Irene Novak v Praznini spomina, Jette Ostan Vejrup pa Dnevnikovo nagrado za izjemen umetniški dosežek v MGL, med drugim tudi za vlogo Birgitte Mrak.

Poleg njiju v igri nastopajo še Lotos Vincenc Šparovec, Jožef Ropoša, Gaber K. Trseglav, Bernarda Oman, Boris Ostan, Ana Dolinar Horvat, Mojca Funkl in Primož Pirnat.

Drevišnji prvi epizodi bodo ob sobotnih večerih sledile še preostale tri, ki jih bodo prav tako prikazali na YouTube kanalu MGL. Za vse zamudnike bodo pripravili tudi ponovitve, ki bodo na sporedu vsak ponedeljek, prva ponovitev bo tako na sporedu 30. novembra.

Posnetek predstav bo na ogled le v času napovedanega predvajanja, ob sobotah in ponedeljkih ob 20. uri, opozarjajo v MGL. Kot pojasnjujejo, so posnetki predstav prvenstveno ustvarjeni za interno arhivsko rabo, zato ne morejo v vsej večplastnosti in kakovosti nadomestiti ogleda v živo.

Obenem v MGL izpostavljajo še nove pogovore Brez igre o igri, ki so jim dodali pogovor med igralkama in prijateljicama Viktorijo Bencik Emeršič in Leno Hribar. V petek, 4. decembra, pa bodo objavili pogovor med Primožem Pirnatom in Lotosom V. Šparovcem.

Od petka je na družbenih omrežjih na ogled tudi pogovor iz nove sezone pogovorov Brez maske. Tokrat prinaša intervju s prvakom Borisom Ostanom, ki ga je pripravila dramaturginja Ira Ratej.