Svet 1.12.2020 12:54

Zaradi poostrenih protiepidemioloških ukrepov odpovedali puljski knjižni sejem

Zagreb/Pulj, 1. decembra - Potem ko je hrvaški štab civilne zaščite začasno prepovedal organiziranje vseh sejmov do 21. decembra, so organizatorji 26. prireditve Sa(n)jam knjige v Pulju sporočili, da so morali odpovedati enega največjih knjižnih sejmov na Hrvaškem, ki so ga nameravali organizirati med 5. in 13. decembrom. Novi datum sejma bodo sporočili naknadno.

Hrvaška, Pulj. 22. knjižni sejem Sa(n)jam knjige u Istri. Slovenska stojnica z naslovom Ljubljana bere, na kateri so razgrnjena dela slovenskih pisateljev in pesnikov. Foto: Ksenija Brišar/STA Arhiv STA

Hrvaška, Pulj.
22. knjižni sejem Sa(n)jam knjige u Istri.
Slovenska stojnica z naslovom Ljubljana bere, na kateri so razgrnjena dela slovenskih pisateljev in pesnikov.
Foto: Ksenija Brišar/STA
Arhiv STA

Letošnjo prireditev so dokončno odpovedali po tem, ko so prejšnji teden objavili program sejma in napovedali številne goste. Hrvaški štab civilne zaščite je zaradi poslabšanega epidemiološkega stanja v državi od prejšnje sobote uveljavil ostrejše protiepidemiološke ukrepe, ki med drugim začasno prepovedujejo vse sejemske prireditve.

Čeprav so letošnji sejem prilagodili vsem priporočilom epidemiologov, ki so veljali do konca prejšnjega tedna, so zaradi dodatnih ukrepov morali prestaviti letošnjo izvedbo, so zapisali na spletni strani prireditve Sa(n)jam knjige.

Kot so dodali, so težko odločitev o odpovedi sejma sprejeli po tem, ko so imeli že pripravljen program in prostore ter natisnjene vse spremljevalne publikacije. Pojasnili so, da ne želijo izvajati sejemskega programa na spletu, temveč bodo festival knjige in avtorjev organizirali, ko bo epidemiološko stanje boljše za vse. Novi datum prireditve bodo sporočili naknadno, so še zapisali.