Slovenija 4.12.2020 9:00

Izšel je nov glasbeni žepni vodič Listen To Slovenia

Ljubljana, 4. decembra - Slovenski glasbenoinformacijski center (Sigic) predstavlja žepni vodič po slovenski glasbi Listen To Slovenia: Pocket Music Guide. Gre za prenovljeno in posodobljeno različico zelo uspešne izdaje iz leta 2013, v kateri je mogoče na zgoščen, a komunikativen način izvedeti več o slovenskih glasbenikih in glasbi vseh žanrov.

Ljubljana. Slovenski glasbenoinformacijski center, sedež, logotip, SIGIC. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenski glasbenoinformacijski center, sedež, logotip, SIGIC.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Vodič Listen To Slovenia: Pocket Music Guide je natisnjen v angleškem jeziku, namenjen pa je najširši mednarodni zainteresirani javnosti, kot sredstvo promocije slovenske glasbe vseh zvrsti - od klasike in sodobne resne glasbe, preko jazza, rocka, popa, narodnozabavne glasbe in etna pa vse do heavy metala, eksperimentalne glasbe ter plesne elektronike.

"Nesporno je dejstvo, da ima Slovenija na glasbenem področju kljub pregovorni geografski in populacijski majhnosti možnost ponuditi svetu obilo zanimivega, tudi presežnega, saj trenutno mnoge glasbene scene doživljajo pravi razcvet. Poleg tega se vedno več slovenskih glasbenikov tudi zavestno bolj in bolj ozira preko nacionalnih meja in neposredno vključuje v mednarodne glasbene tokove," je v uvodni besedi zapisal urednik Viktor Škedelj Renčelj.

Vodič vključuje kratke in jedrnate eseje o posameznih glasbenih scenah, ki so jih prispevali številni priznani slovenski glasbeni publicisti in strokovnjaki, kot so Primož Trdan, Gregor Pompe, Luka Zagoričnik, Katarina Juvančič, Andraž Kajzer in Borja Močnik. Kot piše v sporočilu za javnost, vključuje še množico podatkov, opisov in kontaktov najpomembnejših glasbenih institucij.

Za nadaljnje raziskovanje vodič apelira na uporabo spletnega portala Music Slovenia, saj gre za komplementarni orodji pri spoznavanju pestrosti slovenske scene. Vodič je dostopen tudi v elektronski različici, so še sporočili s Sigica.