Slovenija 14.12.2020 9:44

Film Mitje Okorna Leto življenja na ogled v spletni videoteki Voyo

Ljubljana, 14. decembra - Četrti celovečerec režiserja Mitje Okorna Leto življenja (Life in a Year), ki je nedavno doživel svetovno premiero, bo imel svojo slovensko premiero v spletni videoteki Voyo, kjer bo na ogled od danes. V prvem hollywoodskem filmu, ki je nastal v režiji slovenskega režiserja, igrata Cara Delevingne in Jaden Smith.

Ljubljana. Cara Delevingne in Jaden Smith v filmu Leto življenja (Life in a Year) slovenskega režiserja Mitje Okorna. Foto: Sony Pictures in Overbrook Entertainment

Ljubljana.
Cara Delevingne in Jaden Smith v filmu Leto življenja (Life in a Year) slovenskega režiserja Mitje Okorna.
Foto: Sony Pictures in Overbrook Entertainment

Filmska zgodba, ki sta jo spisala scenarista Jeffrey Addiss in Will Matthews, govori o najstniški ljubezni in odraščanju dveh mladostnikov. Cara Delevingne igra spontano, vihravo najstnico Isabelle, Jaden Smith pa njenega vrstnika Daryna. Čeprav prihajata iz različnih svetov - Isabelle živi v revnem predelu mesta, Daryn pa je bodoči študent Harvarda iz premožne družine - se zaljubita.

Kmalu se morata soočiti s tragedijo: Isabelle boleha za rakom in zdravniki ji napovedujejo le še leto življenja. Daryn sklene, da ji bo v tem letu dni pomagal doživeti "celo življenje", obljubi, da bosta v 12 mesecih skupaj doživela ključne mejnike izpolnjenega življenja, so vsebino filma povzeli v medijski hiši Pro Plus. Film po pisanju Entertainment Weekly prinaša zgodbo o tem, kakšen je namen prave ljubezni.

Okorn, ki je že novembra ob spletni premieri filma na Amazon Prime dejal, da je vedno imel ambicije režirati film v Hollywoodu, je tokrat povedal, da se je ob enem od producentov filma Willu Smithu spozabil, da kot iz Vzhodne Evrope in še z naglasom verjetno zveni kot "en ruski general". Izvršna producenta filma sta poleg Smitha še Jada Pinkett in James Lassiter.

Mitja Okorn (1981) je svoj celovečerni prvenec Tu pa tam režiral leta 2005 v Sloveniji, nato pa je dva filma - Pisma sv. Nikolaju (2011) in Planet samskih (2016), ki sta postala uspešnici tudi v tujini, posnel na Poljskem. Podpisuje se tudi pod nekaj filmskih scenarijev.