Slovenija 21.12.2020 10:01

Revija Sodobnost razpisuje natečaja za kratko zgodbo in esej

Ljubljana, 21. decembra - Revija Sodobnost razpisuje natečaja za nagrado za najboljšo kratko zgodbo in najboljši slovenski esej leta 2021. Natečaja sta odprta do 10. marca 2021. Nagradi sta vredni vsaka po 1000 evrov, podeljeni bosta na posebnih prireditvah v Ljubljani.

Ljubljana. Podpis, nalivno pero. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Podpis, nalivno pero.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Besedila, prispela na natečaj za najboljšo kratko zgodbo, bo ocenjevala tričlanska žirija. Zgodba ne sme biti daljša od ene avtorske pole (30.000 znakov s presledki). Vsak avtor sme sodelovati samo z dvema besediloma. Avtorji ne smejo biti člani uredniškega odbora revije Sodobnost. Nagrada vsebuje tudi honorar za objavo zgodbe. Za objavo nominirane zgodbe bodo honorirane. Nagrajeno zgodbo in šest nominiranih besedil bo objavila revija Sodobnost.

S šifro opremljena besedila v treh izvodih je potrebno poslati na naslov: Sodobnost, uredništvo, Stare Črnuče 2b, 1231 Ljubljana. Besedilom je potrebno v posebni zaprti ovojnici (označeni z isto šifro) priložijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko.

Besedila na natečaj za najboljši slovenski esej, ki jih bo ocenjevala tričlanska žirija, je treba poslati v treh izvodih na naslov: KUD Sodobnost International, Suhadolčanova 64, 1000 Ljubljana. Besedila avtorjev, ki ne bodo upoštevali vseh pogojev, bodo izločena.

Pogoji so naslednji: besedila je treba opremiti s šifro, v posebni ovojnici, označeni z isto šifro, je treba priložiti ime, priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov, esej naj bo splošne oz. literarne narave; strokovnih esejev z opombami žirija ne bo upoštevala, avtorji smejo sodelovati z največ tremi prispevki, ki morajo biti poslani ločeno, avtorji ne smejo biti člani uredniškega odbora Sodobnosti, eseji ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki.

Nagrada vsebuje tudi honorar za objavo eseja. Za objavo predlagani eseji bodo honorirani. Šest najboljših esejev (vključno z nagrajenim) bo objavljenih v reviji Sodobnost.