Svet 29.12.2020 5:00

Čudežna ženska 1984 z najboljšim prvim vikendom med pandemijo

Los Angeles, 29. decembra - Film Čudežna ženska 1984 je na božični vikend zabeležil najuspešnejšo premiero filma v ZDA od marčevskega zaprtja kinematografov. Nadaljevanje uspešnice Čudežna ženska (2017) je v severnoameriške filmske blagajne prispevalo dobrih 13,6 milijona evrov. Pri Warner Bros so v nedeljo že oznanili načrte za tretji film, navaja britanski The Guardian.

ZDA, Los Angeles. Izraelska igralka Gal Gadot. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Izraelska igralka Gal Gadot.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V blagajne se je ob ogledu Čudežne ženske 1984 minuli vikend steklo slabih 30 milijonov evrov, od tega 13,6 milijona evrov iz ameriških in kanadskih kinematografov, so sporočili iz Warner Bros. Številke kažejo na najboljšo premiero od začetka koronavirusne pandemije, kljub temu, da niso najboljše v primerjavi s siceršnjih zaslužkom velikih filmskih uspešnic.

Milijoni gledalcev so si premiero filma istočasno ogledali od doma, prek ponudnika pretočnih vsebin HBO Max, ki je na voljo le v ZDA. V izjavi so pri Warner Bros dejali, da so se ure ogledov na HBO Max v primerjavi z običajnim dnem v prejšnjem mesecu v petek potrojile.

Pri produkcijski hiši so po navedbah The Guardian naznanili tudi tretji film v franšizi o amazonski bojevnici in eni največjih superjunakinj v svetu stripa Čudežni ženski. Tako kot pred tremi leti in sedaj bo naslovno junakinjo ponovno upodobila Gal Gadot, film pa bo spet režirala Patty Jenkins.