Slovenija 31.12.2020 8:49

Kinodvor na današnje silvestrovo prek spleta z dvema filmoma

Ljubljana, 31. decembra - Mestni kino Kinodvor na današnje silvestrovo vabi na letošnje zadnje filmsko popotovanje, tokrat prek spleta. Na ogled ponujajo danski film Nažgani Thomasa Vinterberga, ki je zmagovalec letošnjih Evropskih filmskih nagrad, otrokom pa nadaljevanje Sunejevih prigod v švedskem filmu Najboljši Sune Jona Holmberga.

Videm-Dobrepolje. Spletni ogled filma. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Videm-Dobrepolje.
Spletni ogled filma.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Filma bosta na ogled na spletni platformi Eventive. Gledalci bodo z začetkom ogleda Kinobalonovega filma Najboljši Sune lahko začeli med 16. in 20. uro, filma Nažgani pa med 18. in 22. uro. Po začetku ogleda bodo imeli štiri ure časa, da si film ogledajo do konca. Spletni nakup vstopnic poteka preko Kinodvorove spletne strani, so sporočili iz kina.

Film Nažgani pripoveduje zgodbo o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji. Na nedavni podelitvi Evropskih filmskih nagrad je dobil nagrade za evropski film leta, režijo in scenarij, Mads Mikkelsen, ki je nastopil v njem, pa je bil nagrajen kot igralec.

V filmu Najboljši Sune pa mladega junaka tokrat čaka odločitev, koga postaviti na prvo mesto - dedka ali simpatijo. Tovrstne odločitve niso mačji kašelj, za povrh vsega pa mu štrene meša še prihodnji jaz, so zapisali v Kinodvoru.