Slovenija 18.1.2021 13:22

Zimski festival zaradi epidemiološke situacije le še z recitalom Ane Netrebko

Ljubljana, 18. januarja - Iz Festivala Ljubljana obveščajo, da ob podaljšanju ukrepov vlade zaradi covid-19 odpovedujejo tudi koncerte drugega sklopa petega Zimskega festivala, ki so bili predvideni med 23. in 27. januarjem v Viteški dvorani Križank in Slovenski filharmoniji. Na programu pa za 31. januar ostaja recital Dan in noč operne dive Ane Netrebko v Cankarjevem domu.

S Festivala Ljubljana so že minuli teden sporočili, da so bili zaradi epidemije primorani spremeniti program Zimskega festival. Peta izvedba je bila načrtovana med 18. in 31. januarjem z devetimi koncerti. Zaradi podaljšanja ukrepov so iz uvodnega festivalskega sklopa nato odpovedali koncerte violinista Sergeja Dogadina s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, flavtistke Irene Grafenauer s prijatelji, pianista Arkadija Volodosa in klarinetista Mateta Bekavca s prijatelji, predvidene v Slovenski filharmoniji.

S festivala pa so danes sporočili, da zaradi epidemioloških razmer odpovedujejo še koncerte iz drugega sklopa, predvidene med 23. in 27. januarjem. Gre za nastope tenorista Josepha Calleje z Orkestrom Slovenske filharmonije, violinistke Lane Trotovšek z Ensemble Dissonance, kitarista Saše Dejanovića ter pianista Nejca Kampleta. Kupci vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, piše v sporočilu za javnost.

Kljub vsemu pa na Festivalu Ljubljana napovedujejo, da bodo 31. januarja izvedli sklepni festivalski dogodek, recital Dan in noč ruske operne dive Ane Netrebko. Po odmevnem koncertu na lanskem 68. Ljubljana Festivalu se Ana Netrebko na ljubljanski oder vrača z recitalom, s katerim je debitirala v avstrijskem Gradcu. Program bo obsegal dela Straussa, Čajkovskega, Rachmaninova in drugih, nastopila pa bo z mednarodno priznanimi umetniki - mezzosopranistko Eleno Maksimovo, violinistom Giovannijem Andreo Zanonom in pianistom Pavlom Nebolsinom, še napovedujejo organizatorji.