Svet 26.1.2021 5:00

Washington, Malek in Leto v priredbi detektivskega trilerja iz 90. let

Los Angeles, 26. januarja - Oskarjevci Denzel Washington, Jared Leto in Rami Malek so skupaj zaigrali v priredbi noir detektivskega trilerja iz 90. let minulega stoletja The Little Things (Malenkosti). Film bo premierno prikazan v petek v kinih in na pretočni platformi HBO Max, piše francoska tiskovna agencija AFP.

ZDA, Los Angeles. Igralec Rami Malek. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Igralec Rami Malek.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles. Igralec Denzel Washington s soprogo Pauletto Washington. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Igralec Denzel Washington s soprogo Pauletto Washington.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles. Ameriški igralec Jared Leto. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Ameriški igralec Jared Leto.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Dogajanje filma The Little Things je postavljeno v losangeleško podzemlje v 90. letih. Washington v njem igra skorajda upokojenega policista, ki združi moči z mladim narednikom (Malek), da bi skupaj izsledila osumljenca grotesknih umorov (Leto).

Režijo in scenarij podpisuje John Lee Hancock, ki je v sodelovanju s priznanimi igralci na novo zgradil like iz izvirnika, je pa ohranil čas dogajanja konec minulega stoletja. Gre za obdobje pred mobilnimi telefoni in pred s forenzičnimi pristopi zaznamovanimi preiskavami.

Hancock si je po pisanju AFP The Little Things zamislil kot temačen odgovor na filme iz 90. let s policijskim parom v ospredju. Njegov namen je bil, da bi se spoprijel z žanrom in ga hkrati pretresel.

Po pisanju AFP v filmu ni nič tako, kot se zdi, od skrivnostnega osumljenca do namigov za rešitev primera. Hkrati pa bodo gledalci spremljali policista, ki se na lovu za morilcem spopadata z lastnimi demoni.

Washington je v izjavi za medije dejal, da se je ekipi pridružil, ker ga je prepričal "drugačen" scenarij, Malek pa je bil navdušen nad sodelovanjem z velikim zvezdnikom, hkrati je pohvalil Leta, s katerim je trojica ustvarila "eksplozivno energijo". Leto, ki je večkrat nastopil v vlogah negativcev, je dejal, da sprva ni bil za ponovni prestop na temno stran, a je tudi njega prepričal scenarij, še navaja AFP.