Slovenija 27.1.2021 9:30

Na Jesenicah se začenja snemanje novega celovečernega filma

Jesenice, 27. januarja - Jesenice bodo od danes dalje prizorišče snemanja novega celovečernega narativnega filma Zbudi me produkcijske hiše Vertigo in večkrat nagrajenega režiserja Marka Šantića. Snemanje bo na Jesenicah, kjer bo posneta približno tretjina filma, potekalo do 6. marca. V času snemanja so predvidene kratkotrajne zapore nekaterih cest.

Ljubljana. Kamera, filmska produkcija, snemanje, film. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kamera, filmska produkcija, snemanje, film.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Lokacije snemanja bodo med drugim Osnovna šola Toneta Čufarja, prostor pred Zdravstvenim domom Jesenice in pred trafiko nasproti njega, Mladinski center Jesenice in v okoliških ulicah, pa tudi pred blokom na ulici Maršala Tita 22 ter pred in v Sparu, na peronu železniške postaje, v lokalu na železniški postaji in pri nadvozu Podmežakla, so sporočili iz Občine Jesenice.

Film Zbudi me je del slovenskega nacionalnega programa. Zgodba v filmu sledi Roku, ki se zaradi začasne izgube spomina vrne na Jesenice, v mesto svojega odraščanja, kjer se je prisiljen ponovno soočiti s svojim starim življenjem.

Njegovi prijatelji iz mladosti opazijo, da se dogodkov, zaradi katerih se je preselil na Bled, kjer je do nesreče živel s punco Rino, ne spomni. Situacijo z manipulacijami in lažmi izkoristijo v svoj prid. Ko se Rok začne zavedati situacije, je zanj že prepozno. Njegova zadnja želje je, da bi svojega mlajšega brata Jureta distanciral od slabe družbe, a je Juretov notranji antagonizem močnejši, kot je Rok mislil.

Snemanje filma bo potekalo v skladu s pravili za preprečevanje prenosa okužb z novim koronavirusom, ki jih predpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je, kot pojasnjujejo v produkcijski hiši Vertigo, s snemanjem filma tudi seznanjen. Prav tako je o dogajanju obveščena policija. Vsa vozila produkcijske ekipe bodo označena z logotipom Vertigo, zaradi kratkotrajnih zapor cest med snemanjem pa se javnosti že vnaprej zahvaljujejo za razumevanje.