Svet 29.1.2021 5:00

Zgodovinska drama Bridgerton nova rekorderka med Netflixovimi serijami

Los Angeles, 29. januarja - Vrh Netflixove lestvice novih serij z največ gledalci po novem zaseda zgodovinska drama Bridgerton. V prvih 28 dneh predvajanja jo je spremljalo 82 milijonov gospodinjstev po celem svetu, prvo mesto po številu ogledov pa je zasedla v 83 državah po celem svetu, so po navedbah britanskega BBC sporočili iz podjetja.

Nemčija, Berlin. Ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Nemčija, Berlin.
Ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Za dosežek so se oboževalcem zahvalili igralci v seriji, med njimi Phoebe Dynevor, ki je novico opisala kot "popolnoma noro". Phoebe Dynevor igra vojvodinjo Daphne Bridgerton, eno od sester v družini z osmimi otroki.

Serija, postavljena v zgodnje 19. stoletje, je polna barvitih kostumov, z glicinijami obdanih domov in zabavnih prigod. Sledi članom družine Bridgerton, ko se gibljejo v visokih londonskih krogih. Nastala je po zgodovinskih romanih Julie Quinn.

Režiserka Shonda Rhimes je požela odobravanje za "barvno slepo igralsko zasedbo". Temnopolte igralce je postavila v zgodovinske vloge, ki bi jih tradicionalno zapolnili belci. Serija je zasnovana za milenijce in pripadnike generacije Z oziroma gledalce, stare do 40 let.

Bridgerton je dosegla lestvico desetih najbolj gledanih serij v vseh državah, kjer je na voljo Netflix, razen na Japonskem. Romani, na katerih temelji, pa so prvič prišli na seznam najbolj prodajanih knjig časnika New York Times.

Do sedaj je rekord za najbolj gledano novo serijo na Netflixu držala fantazijska drama The Witcher, ki jo je po navedbah Netfilxa v prvih štirih tednih spremljalo 76 milijonov gospodinjstev.

Kot še navaja BBC, ima Bridgerton že odobreno drugo sezono.